Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τα Χρυσα και τα Aσημένια παπούτσια!




Φίλες μου αγορομανες που βλέπετε τα κοριτσάκια με τα όμορφα φορεματακια τους, τα πολύχρωμα καλσον και τα παπουτσάκια τους, τα τσιμπιδακια, κοκκαλακια, στεκες και λαστιχακια με λογής λογής σχεδιακια, τα trendy τσαντακια τους και τα παιδικά βραχιολακια, κολιέ και δαχτυλίδια τους, και λέτε: 
"καλέ, τι ομορφο και χαριτωμένο κοριτσάκι είναι αυτό; Αχ και να είχα και εγώ ένα κοριτσάκι για να το ντύνω έτσι!"
Έχετε σκεφτεί ποσο χρονοβορο, κοστοβορο άλλα και ψυχοφθορο (και ολα τα -ορο) είναι να εχεις μια μικρή "κοκετα"???

pic 2

Σκηνικό Νο1: Αποβραδίς ετοιμαζω τα ρούχα για το σχολείο της κόρης μου (για να μην καθυστερούμε το πρωι) κι όταν έρχεται η ωρα να τα βάλει μου λέει: "Μαμα δεν θέλω φόρμα θέλω να βάλω φόρεμα όπως η φιλη μου η Κατερινουλα!"
"Μα καρδουλα μου έχει κρύο εξω και θα παγωσεις τόσες ώρες με το καλσον!"
"Θέλω φόρεμα, θέλω φορεμαααα"
Κι άντε να πεισεις εσύ το τετράχρονο οτι θα παγώσει φορώντας φόρεμα το χειμωνα, αλλά και το καλοκαίρι οτι στο παρκο είναι πιο πρακτικο το κολαν!
Κι αφού υποκυψω γιατί η ώρα περνάει και πρεπει επιτελούς να ετοιμαστουμε να φύγουμε σου λέει: "α δε θέλω αυτό το φόρεμα!"
Και επιπλεον πρεπει εσυ να σεταρεις καλσον, παπούτσι, φόρεμα, ζακέτα, στεκα, κτλ! Ουτε που το φανταζομουν!

pic 3

Υπερβολές θα μου πείτε! Έτσι νομιζα κι εγώ κι ας ειμαι απο τις μανάδες που δεν θέλω τα παιδιά μου να δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση! Όμως τα παιδιά είναι παιδιά κι έχουν άλλα κριτήρια και επηρεάζονται. Όσο κι αν προσπαθώ να εξηγήσω στη μεγάλη μου κόρη οτι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαφορετικός και ντύνεται αλλιως και οτι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες, εκείνη ναι μεν συμφωνει αλλά την κρίσιμη στιγμη ξεχνιέται και μου λέει οτι θέλει κι εκείνη φόρεμα, τσάντα, κολιέ, κτλ οπως οι φίλες της!!!

pic 4
Κι όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το οτι η μεγάλη κόρη άλλαξε προσφατα  νουμερο παπουτσιού και βρεθηκαμε να μην έχουμε παπούτσια για φόρεμα! Δράμα! Και μεσα σε όλα η αδερφή της είχε καινούργια χρυσά "γοβακια" (δηλαδή της μεγάλης ήταν που τα φορούσε στην αντίστοιχη ηλικία)! Εκεί να δείτε διπλο δράμα! "Θέλω κι εγώ χρυσά γοβακιαααα" έλεγε απαρηγόρητη! Ώσπου τελικά αγορασαμε καινούργια ασημένια  όμως "γοβακια" και έτσι ηρεμήσαμε (τα οποία λόγω ζέστης δεν θα προλάβει να τα ευχαριστηθεί)!
Και πείτε καλες μου αγορομανες έχετε αντιμετωπίσει τέτοια πεισματα???
Απο οσο γνωριζω απο φιλες μου τα αγοράκια φοράνε μια φόρμα και ενα φουτερ ή μια βερμούδα κι ενα t-shirt και έτοιμα! Τόσο απλα!
pic 5
(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και του κειμένου  χωρίς άδεια)

32 σχόλια:

  1. Τι ωραια! Τα θέλω χαχα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Εντάξει λοιπον υπαρχουν και μεγάλες πριγκίπισσες!

      Διαγραφή
  2. Χα χα χααα!
    Οπως και να το κάνεις, εμείς οι αγορομάνες χαζεύουμε τα κοκέτικα κοριτσάκια!
    Εγώ έπεσα στην περίπτωση.
    Ο μεγάλος μου ο γιος μου βγήκε πιο κοκέτης και από κορίτσι.
    Τα πρωινά ήταν η μεγάλη μου απελπισία.
    Το σχολικό κορνάριζε με τις ώρες, γιατί ο prince μου έπρεπε να συνδυάσει παντελόνι με μπλούζα, με ζώνη, με παπούτσι, με κάλτσα, με γυαλί ηλίου κλπ κλπ
    Ο μικρός ευτυχώς μου βγήκε πιο εύκολος.
    Αντίθετα μια φίλη μου που είχε δυο κορούλες, μου έλεγε πως ο καημός της ήταν ότι και οι δύο δεν έδιναν καμιά σημασία στην εμφάνισή τους και κυκλοφορούσαν με φόρμες μονίμως, γιατί αυτό τις βόλευε.
    Είναι στο παιδί πιστεύω.
    Πάντως και τα χρυσά και τα ασημένια παπουτσάκια τα λάτρεψα, είναι πολύ γλυκούλικα και τα δύο ζευγάρια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ! Χαχα τυχερή κι εσύ! Παλι καλά που ο μικρός είναι πιο εύκολος γιατί η δική μου μικρή αντιγράφει τη μεγάλη! Όσο για τη φιλη σου γλυτώνει πολυ κόπο, χρονο και χρήμα, να το ξέρει! Φιλιααα

      Διαγραφή
  3. Yπέροχα παπουτσάκια !!!η μικρή μου ντύνεται γρήγορα και με φόρμες,κολαν σχολείο .. ..φορέματα σπάνια σε καμμια γιορτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα παλι αν μπορούσε να φοράει και στον ύπνο της φόρεμα θα ηταν η καλύτερη της!

      Διαγραφή
  4. Τί όμορφα παπουτσάκια!!! Οι ανιψιές μου φορούσαν συχνά τέτοια και η μικρή ακόμη φοράει αν και μεγαλώνοντας πηγαίνουν σε μπαλαρίνες... Υπέροχες οι φωτό σου όλες!!!
    Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ! Είναι χαριτωμένα δε λεω, άλλα θα προτιμούσα λιγοτερο "κόλλημα" με παπουτσάκια, φορεματακια, κτλ! Πολλά φιλια!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία τα παπουτσάκια τους. Και τα χρυσά σαν καινούρια φαίνονται, οπότε καταλαβαίνω ότι δεν πρόλαβε και η μεγάλη να τα φορέσει πολύ. Αλλάζουν τόσο γρήγορα νούμερο στα παπούτσια, μεγάλο δράμα! Κι εγώ κοριτσομάνα είμαι και σε καταλαβαίνω για το θέμα που θίγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις Ελευθερια! Όσο για το ποσο συχνα αλλάζουν Νο άστα! Η μικρή αλλάζει περιπου κάθε 3 μηνες και η μεγάλη κάθε 6 μηνες για την ωρα! Οποτε, ειδικά η μικρή, δεν προλαβαίνει Κάλα Κάλα να φορέσει ένα ζευγαρι και χρειαζόμαστε επόμενο! Φιλιααα!

      Διαγραφή
  6. Αχ αχ τί τραβάμε οι κοριτσομάνες!! Αποκλεισιτκά φούστες, φουστάνια, έχουμε βάλει ρούχο από τα άπλυτα, υστερίες τα πρωινά κλπ κλπ !! Θες να σου πω την τελευταία της μανία: πέδιλα με καλτσάκια ακα γερμανίδα τουρίστρια!! Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Αυτό το γερμανίδα τουρίστρια το κάνουμε κι εμείς γιατί πριν καλα καλά χαρει η μεγάλη μου ζουζουνα τα ασημένια εποχικά "γοβακια" έπιασε η ζεστη την προηγουμένη εβδομαδα και ήθελε σωνει και καλα να φορέσει τα καλοκαιρινά πέδιλα που της πήρε δώρο η θεια της! Ευτυχώς που ξαναγύρισε ο καιρός! Φιλιααα

      Διαγραφή
  7. Εντάξει τα κοριτσάκια είναι λίγο παραπάνω με το ντύσιμο τους από μικρά. Είναι όμως να μη σου τύχει να το έχει και το αγόρι γιατί εκεί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και στο λέω εγώ που μεγάλωσα ένα αγόρι που είχε άποψη για το ντύσιμο του από τον παιδικό σταθμό γι αυτό και πάντα το λεωφοριάκι μας περίμενε. Καλή σου εβδομάδα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Χριστίνα μου, μη σου τύχει! Απλα επειδή έχω κορίτσια μιλάω για τη δίκη μου εμπειρία! Πολλά φιλιααα

      Διαγραφή
  8. Ξέρω ακριβώς τι περιγραφές Σωτηρία μου, σαν να μην φτάνουν οι φασαρίες με την επιλογή των ρούχων.. το ότι δεν φτάνει μια ντουλάπα για τα ρούχα των κοριτσιών είναι φρίκη... Αφού και οι μικρές έχουν σαν εμάς, φούστες, φουστάνια, μπλούζες, μπλουζοφορεματα, παντελόνι κοντό, μακρύ, καπρι, κολάν, καλσόν λεπτό ή χοντρό, ζακέτα, παλτό, μπουφάν, παπούτσια μπαλαρίνες, μπότες, μποτάκια, αθλητικά... κλπ κλπ κλπ... οοοο δράμα!! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο με νιώθεις και σε νιώθω Ίρις μου... Δε το συζητώ για το θέμα χώρου! Και εν όψει της αλλαγής των ρούχων απο χειμερινά σε καλοκαιρινά το θέμα σε όλο του το μεγαλείο! Φιλιααα

      Διαγραφή
  9. Εμείς στην οικογένεια έχουμε όλο αγόρια και οι κολλητοί μας το ίδιο! Ένα θα σου πω... μην σου πέσει 'κοκέτης' που να θέλει και ζελέ στα μαλλιά του για να βγει να πάει παιδικό!!! χαχαχα
    Μου θύμησες όμως τον μπαμπά μου μία φορά που προσπαθούσε να ντύσει την αδερφή μου, τότε 7χρ, και δεν μπορούσε να την κάνει καλά και την έβγαλε ξεμαλλιασμένη με μία κοντή φούστα, χωρίς καλσόν και με ένα στενό μπλουζάκι (αυτά ήθελε). Και φυσικά όταν την έφερε στην εκδήλωση που είχαμε πάει η μαμά μου έπαθε πλάκα μόλις την είδε και εμείς να γελάμε!!! Εννοείται πως δεν μας άφησε ούτε τα μαλλιά να της πιάσουμε μπας και δείξει λίγο άνθρωπος... τα ήθελε κάτω τέλος!! Θα τα θυμάσαι όμως και θα γελάς με τα χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Ελεάνα μου πολυ γελασα με την αδερφή! Ακόμα δεν έχουμε φτασει σε αυτό το σημείο γιατί με πολυ κόπο τελικά τις ντυνουμε όμορφα (κάπου μέσα της η μεγάλη καταλαβαίνει πως είναι το νορμαλ ντυμένη και πως το ασουλουπωτη!) Αν χρειαστεί πάντως θα ακολούθησε άνετα την οδο του μπαμπά σου!!! Όσο για το αγόρι κοκετης no comment!!! Πολλά φιλιααα

      Διαγραφή
  10. χααχαχαχ Δεν είμαι αγορομάνα και σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Η κόρη μου θέλει πάντα να φορέσει κάτι άλλο από αυτό που διάλεξα εγώ και είναι μόλις τριών!!! Τα κοριτσάκια όμως με τα κοκαλάκια στα μαλλιά και τα ωραία χτενίσματα, τα ζηλεύω και εγώ επειδή η δικιά αν και έχει πολύ και μακρύ μαλλί δεν δέχεται τίποτα. Τα παπούτσια όμως μεγάλο δράμα.....γιατί εγώ φοράω ψηλά τακούνια και εκείνη όχι, τέλος συμβιβάζεται να τα φοράει στο σπίτι και πως θα είναι δικά της όταν της κάνουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και βαχ μανούλα, μα να έχουν άποψη από τόσο μικρά! Κι αυτά τα πείσματα! Η μεγάλη μου που είναι τώρα 5 τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πολύ πολύ συνεργάσιμο παιδάκι! Η μικρή άστα, είναι η δική της εποχή για πείσματα! Φιλιάααα

      Διαγραφή
  11. Να! Αυτά τα προβλήματα γλιτώνουμε εμείς οι αγορομάνες, αν και ζηλεύω λίγο που δεν υπάρχει τίποτα γυαλιστερό στην εμφάνιση μας. Έχουμε άλλα εμείς χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, έχουν άλλα τα αγόρια κι άλλα τα κορίτσια! Φιλιάαααα

      Διαγραφή
  12. οτι και να λες εγώ τα απολαμβάνω όοοολα αυτά! αλλά και του μαχαραγιού τα απολαμβάνω, εχουν και τα αγοράκια τόσο γουστοζικα ρουχακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Μάχη μου, εγώ πολλές φορές χάνω την υπομονή μου ειδικά όταν βιαζόμαστε! Ευτυχώς που μεγαλώνοντας γίνονται πιο συνεργάσιμα! Φιλιάαα

      Διαγραφή
  13. Είδα το σχόλιο μου το καλοκαίρι και έλεγα αχ καλά είμασταν τότε!! Τώρα κυκλοφορεί με τιάρα (ναι τιάρα!!) Οϊμέ η μάνα τί τραβάω! Πάντως Σωτηρία εμάς δουλεύει το ότι τα βγάζουμε από την προηγούμενη... τα διαλέγει, ταιριάζει και μία τιάρα και έτοιμη!! χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Τι να κάνουμε έτσι είναι οι πριγκίπισσες! Κι εμείς τα διαλέγουμε από την προηγούμενη για τη μεγάλη ζουζούνα, αν και τώρα που έγινε 5 είναι πολύ πιο συνεργάσιμη! Τη μικρή επειδή την έχω ακόμα σπίτι, την αφήνω λίγο να κάνει το κέφι της μιας και είναι η δική της εποχή για πείσματα! Φιλιάαα

      Διαγραφή
  14. Ποσο δικιο εχεις!!!! Εμενα ηθελα μποτα και γαλοτσα κλαοκαιριατικα!!! Ερχομαι απο το λινκ παρτυ!!! Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, μπότα και γαλότσα ε? Εμένα η μικρή θέλει ένα καλοκαιρινό φόρεμα με τη μίνι που της το βάζω με μπλούζα και καλσόν και είναι εντελώς παράταιρο! Φιλιάαα

      Διαγραφή
  15. Εμένα πα΄λι μου αρέσουν όλα αυτα! Τρελαινομαι να σετάρω τα ρούχα της!Βέβαια ακόμα τα διαλέγω εγώ! μετά θα δείξει..
    Απο το link party της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι κι εγώ τρελαίνομαι με όλα αυτά αλλά όπως λες όταν τα διαλέγω εγώ! Έλα όμως που συχνά οι μικρές έχουν άλλη άποψη! Φιλιάαα

      Διαγραφή
  16. απλα σε νοιωθω!!!!!!! και η ατακα...μαμα οχι αυτο το φορεμα, το ειχα βαλει την προηγουμενη εβδομαδα και το θυμουνται! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Από τόσο μικρά να έχουν άποψη! Φαντασου τι θα γίνεται στην εφηβεία! Φιλιαααααα

      Διαγραφή