Τα Χρυσα και τα Aσημένια παπούτσια!




Φίλες μου αγορομανες που βλέπετε τα κοριτσάκια με τα όμορφα φορεματακια τους, τα πολύχρωμα καλσον και τα παπουτσάκια τους, τα τσιμπιδακια, κοκκαλακια, στεκες και λαστιχακια με λογής λογής σχεδιακια, τα trendy τσαντακια τους και τα παιδικά βραχιολακια, κολιέ και δαχτυλίδια τους, και λέτε: 
"καλέ, τι ομορφο και χαριτωμένο κοριτσάκι είναι αυτό; Αχ και να είχα και εγώ ένα κοριτσάκι για να το ντύνω έτσι!"

pic 1

Έχετε σκεφτεί ποσο χρονοβορο, κοστοβορο άλλα και ψυχοφθορο (και ολα τα -ορο) είναι να εχεις μια μικρή "κοκετα"???

pic 2

Σκηνικό Νο1: Αποβραδίς ετοιμαζω τα ρούχα για το σχολείο της κόρης μου (για να μην καθυστερούμε το πρωι) κι όταν έρχεται η ωρα να τα βάλει μου λέει: "Μαμα δεν θέλω φόρμα θέλω να βάλω φόρεμα όπως η φιλη μου η Κατερινουλα!"
"Μα καρδουλα μου έχει κρύο εξω και θα παγωσεις τόσες ώρες με το καλσον!"
"Θέλω φόρεμα, θέλω φορεμαααα"
Κι άντε να πεισεις εσύ το τετράχρονο οτι θα παγώσει φορώντας φόρεμα το χειμωνα, αλλά και το καλοκαίρι οτι στο παρκο είναι πιο πρακτικο το κολαν!
Κι αφού υποκυψω γιατί η ώρα περνάει και πρεπει επιτελούς να ετοιμαστουμε να φύγουμε σου λέει: "α δε θέλω αυτό το φόρεμα!"
Και επιπλεον πρεπει εσυ να σεταρεις καλσον, παπούτσι, φόρεμα, ζακέτα, στεκα, κτλ! Ουτε που το φανταζομουν!

pic 3

Υπερβολές θα μου πείτε! Έτσι νομιζα κι εγώ κι ας ειμαι απο τις μανάδες που δεν θέλω τα παιδιά μου να δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση! Όμως τα παιδιά είναι παιδιά κι έχουν άλλα κριτήρια και επηρεάζονται. Όσο κι αν προσπαθώ να εξηγήσω στη μεγάλη μου κόρη οτι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαφορετικός και ντύνεται αλλιως και οτι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες, εκείνη ναι μεν συμφωνει αλλά την κρίσιμη στιγμη ξεχνιέται και μου λέει οτι θέλει κι εκείνη φόρεμα, τσάντα, κολιέ, κτλ οπως οι φίλες της!!!

pic 4
Κι όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το οτι η μεγάλη κόρη άλλαξε προσφατα  νουμερο παπουτσιού και βρεθηκαμε να μην έχουμε παπούτσια για φόρεμα! Δράμα! Και μεσα σε όλα η αδερφή της είχε καινούργια χρυσά "γοβακια" (δηλαδή της μεγάλης ήταν που τα φορούσε στην αντίστοιχη ηλικία)! Εκεί να δείτε διπλο δράμα! "Θέλω κι εγώ χρυσά γοβακιαααα" έλεγε απαρηγόρητη! Ώσπου τελικά αγορασαμε καινούργια ασημένια  όμως "γοβακια" και έτσι ηρεμήσαμε (τα οποία λόγω ζέστης δεν θα προλάβει να τα ευχαριστηθεί)!
Και πείτε καλες μου αγορομανες έχετε αντιμετωπίσει τέτοια πεισματα???
Απο οσο γνωριζω απο φιλες μου τα αγοράκια φοράνε μια φόρμα και ενα φουτερ ή μια βερμούδα κι ενα t-shirt και έτοιμα! Τόσο απλα!
pic 5
(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες