Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Παιχνίδια του αυτοκινητου

Καλοκαιράκι για τα καλά και οι βόλτες ολοένα και πυκνώνουν! Κάποιοι τυχεροί έχουν ηδη παει διακοπές ενώ άλλοι περιμένουν τον πολύτιμο μήνα Αύγουστο για να πάνε επιτέλους διακοπές! Σε κάθε περιπτωση, ειτε πρόκειται για διακοπές, ειτε για μικρές αποδρασεις, βολτες, κτλ, περνάμε περισσότερες ώρες στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα να σας δώσω μερικές ιδέες για να είναι η διαδρομή με τα παιδιά σας (μικρά και μεγαλουτσικα) πιο ευχάριστη!

πηγη


Αγαπημένο μας οικογενειακό παιχνιδι στο αυτοκινητο είναι να φτιάχνουμε τις δίκες μας ιστορίες-παραμυθια! Δηλαδη ξεκινάει ας πουμε η μαμά και λεει  μια προταση. Για παραδειγμα, μια μέρα πήγαμε με το μπαμπά εκδρομή στο δασος και εκεί συναντησαμε... στο σημείο αυτό καλείται το παιδι η κάποιος μεγάλος να αφήσει τη φαντασία του ελευθερη και να συνεχισει με μια δικη του φραση. Ετσι, λεγοντας απο μια φράση ο καθένας δημιουργούμε μια διασκεδαστικη ιστορία με μέση, αρχή και τελος!
 Δοκιμαστε το και θα εντυπωσιαστειτε απο την πλούσια φαντασία των παιδιών! Επίσης, θα πάρετε μια ιδέα για το πως αντιλαμβάνονται τη φυση, το χώρο, το χρονο και γενικότερα τον κοσμο!


πηγη

Το επόμενο παιχνιδι που παίζουμε στο αυτοκίνητο είναι η αγαπημένη λεξη των μικρών παιδιών: γιατί?
Συγκεκριμενα, κανει καποιος μια ερώτηση όπως για παράδειγμα, γιατί η θάλασσα είναι μπλε ή γιατί βγαίνει το ουράνιο τόξο ή γιατί ο ηλιος κρύβεται το βράδυ, κ.α. Λέμε όλοι την άποψη μας και στο τέλος ο γονιός λέει το σωστο. 
Έχει παρα πολυ πλάκα να ακούσετε τις απαντήσεις των μικρών παιδιών και θα εκπλαγείτε με τις γνώσεις που έχουν τα πιο μεγαλα παιδιά!

πηγη

Ενα ακομα παιχνιδι μας είναι να βρισκουμε λέξεις με διπλή έννοια. Για παράδειγμα: βάζω και βάζο, πιάνω και πιάνο, κορίνα (αντικείμενο) και Κορίνα (όνομα), καρπός δέντρου και καρπός χεριού, χείλια (προσώπου) και χιλια (αριθμός) και ενα σωρό αλλες τέτοιες λέξεις. Το παιχνιδι αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και αποσκοπεί κυρίως στο να ξεχωρίσουν καποιες έννοιες.

πηγη

Τέλος, παντα μετα απο καθέ βόλτα, εκδρομή, ταξίδι λέμε την καλύτερη και χειρότερη στιγμη μας. Έτσι μαθαίνουμε καλυτερα ο ένας τον άλλο και επισημαίνουμε στα παιδιά κάποια πραγματα που δεν μας αρέσουν στη συμπεριφορα τους και προτεινουμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης. 
Για παράδειγμα, καλυτερη στιγμη της βόλτας μας ηταν οταν παιξαμε όλοι μάζι επιτραπέζιο παιχνιδι και γελαγαμε, ενω χειρότερη ηταν όταν ήθελες το παιχνιδι της αδερφής σου και τραβώντας το εκείνη έπεσε και χτύπησε, θα μπορουσες ίσως να της το είχες ζητήσει ευγενικά.

πηγη

Φυσικα, το πιο αγαπημένο μας παιχνιδι απο όλα εξακολουθει να είναι οι λάθος ιστορίες μας για τις οποίες σας είχα μιλήσει εδω!
Να έχετε ευχάριστες διαδρομές!
Φιλιααα!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου  χωρίς άδεια)

23 σχόλια:

  1. Αυτο το τελευταιο παιχνιδι με την χειρότερη στιγμή σε διακοπες, καλύτερα να μην το παιξουμε με ενηλικες... μπορει να χαλάσουν φιλίες αν αρχίσουμε τις αλήθειες χα χα!

    Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, έχεις πολύ δίκιο! Τελικά τα παιδιά αντέχουν την αλήθεια περισσότερο από τους μεγάλους! Πολλά φιλιααα!

      Διαγραφή
  2. Αχχχχχ τι μου θύμισες με το γιατί....το παίζαμε κι εμείς με την μικρή μου και το έφτανε το γιατί για κάτι μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Και φυσικά σκάγαμε όλοι στα γέλια! Καλή εβδομάδα Σωτηρία μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που το περιγραφείς! Μάλλον κατι τέτοιο θα λέω κι εγω μετά από μερικά χρόνια και θα αναπολω! Καλή εβδομάδα Χριστίνα μου! Φιλιααα

      Διαγραφή
  3. Σωτηρία μου τέλειες ιδέες !!!! Πολυ χρήσιμες για ταξιδιάρηδες γονείς !!! Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αθήνα μου! Συνδιαζουμε παιχνίδι και μάθηση! Φιλακιααα

      Διαγραφή
  4. Τι ομορφες ιδέες!! Αυτό με τις ιστορίες θα το κάνω σίγουρα!!
    Ευχαριστούμε <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου! Να το κανείς και να δεις που θα τους αρέσει! Πολλά φιλιααα

      Διαγραφή
  5. πολυ καλες προτασεις Σωτηρια. δυστυχως ο μικρος μου δε θα μπορει να συμμετασχει ακομα, αλλα θα τα εχω ολα υποψην μου...ειδικα τις ιστοριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ζήνα μου! Κι εμενα η μικρή μου δεν μπορεί ακόμα να συμμετάσχει γιατί λέει λίγα λογακια αλλά ακούει και μαθαίνει! Φιλακιααα

      Διαγραφή
  6. Και εμεις παιζουμε παιχνίδια σε μικρες ή μεγάλες αποστασεις. Ενα απο τα πιο συχνά μας είναι να επιλέγει ο καθενας μας από ενα χρώμα και να μετραμε πόσα αυτοκινητα θα συναντήσουμε στην πορεια. Φυσικά αυτος με τον μεγαλύτερο αριθμό κερδίζει. Παντως θα κοιταξω να εφαρμόσω το κομμάτι με την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή. Θα ειναι πολύ ενδιαφέρον να ακουσω τι θα πουν. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο και εύκολο και το δικό σας παιχνίδι! Θα το φυλαξω για όταν μεγαλώσουν τα κορίτσια μου λίγο ακόμα! Έχει πολύ ενδιαφέρον το τι θα πουν γιατί κάποιες φορές σε εκπλησουν! Πολλά φιλία Μαρία μου!

      Διαγραφή
  7. Τι πλάκα !! "Βάζω και Βάζο" !! Τι ωραία απλά παιχνίδια για να μας φανεί το ταξίδι μικρός και ευχάριστο !!
    Ευχαριστούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ! Έχει όντως πολύ πλάκα να ακούς τις απαντήσεις των μικρών αλλά και μεγάλων παιδιών! Φιλιααα

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίες ιδέες για παιχνίδι και πολύ χρήσιμη ανάρτηση. Εμείς παίζουμε και το ναι ή όχι και σκάμε στα γέλια!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Το ναι ή όχι δεν το γνωρίζω, αν θέλεις μπορείς να μας το περιγράψεις για να το παίζουμε κι εμείς! Πολλά φιλιάαα!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο Σωτηρία! Ωραίες ιδέες για μακρινά κυρίως ταξίδια! Και με αυτά τα παιχνίδια βρίσκεις αφορμή για να μιλήσεις, εξηγήσεις και αναπτύξεις διάφορα θέματα, ειδικά σε μεγαλύτερα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Στελλα μου! Ακριβώς όπως τα λες είναι! Φιλακιααα

      Διαγραφή
  10. Ωραίες ιδέες Σωτηρία μου!!Δίνεις λύσεις σε γονείς να περνάει η ώρα ευχάριστα!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Οι γονείς γινόμαστε όσο πιο εφευρετικοι μπορούμε προκειμένου να περνάμε όλοι ευχάριστα! Πολλά φιλιααα!

      Διαγραφή
  11. Πάρα πολύ όμορφες ιδέες και βέβαια ανέξοδες!!! Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή