Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πασχαλινό κολάζ!




Τώρα που η μικρή ζουζουνα μου πλησιάζει τα δυο είναι σε θέση να κάνει όλο και περισσότερα πράγματα. Στην προσπάθεια μου να μάθω τα κορίτσια να παίζουν μαζί και να συνεργάζονται ψάχνω δραστηριότητες που να μπορούν να κάνουν και οι δυο μαζί. Έτσι προσπαθώ να "μυήσω" και τη μικρή στον κόσμο της χειροτεχνίας! Πήραμε λοιπόν πολύχρωμα χαρτιά, κόλλα, ψαλίδι και ξεκινήσαμε!


Αρχικα σχεδίασα ενα μεγάλο αβγό σε κάθε χαρτί.


Η μεγάλη ζουζουνα μου ανέλαβε να κόψει γύρω γύρω το περίγραμμα κάθε αβγου.


Απο το χαρτί που περίσσεψε κοψαμε μικρά χαρτάκια.


Η μικρούλα μου πειραματίστηκε με το πλαστικό ψαλίδι!



Τα παιδιά έβαλαν κόλλα σε κάθε αβγό και ξεκίνησαν να κολλούν τα διάφορα κομματάκια χαρτί που είχαμε κόψει.


Η αρχική ιδέα ήταν να κολλήσουν χαρτάκια μέσα στο πλαίσιο που είχα ζωγραφίσει σε κάθε αβγό. Όμως αυτό ήταν δύσκολο για τη μικρή ζουζουνα κι έτσι είχαμε αλλαγή πλάνου: κολλάμε όπως μας αρέσει σε όλο το αβγό!

Εδώ κολλάνε τα μικρά χεράκια!


Κι εδώ τα πιο μικρά χεράκια!



Κι αφού κολλήσαμε όλα τα χαρτάκια, η μεγάλη ζουζουνα είχε την ιδέα να κολλήσουμε κάθε αυγό σε μια κόλλα χαρτί για να μοιάζει (και καλά) με πίνακα!




Γεμίσαμε τον παιδότοπο μας χαρτάκια (ξέρετε πάνε και χώνονται παντού) αλλά αυτό που μετράει είναι ότι περάσαμε καλά και τα κορίτσια αισθάνθηκαν ισότιμες, συνεργάστηκαν (όσο γινόταν!) και το ευχαριστηθήκαμε και οι τρεις!

Εσείς πως θα απασχολούσατε μαζί παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (δηλ 2 και 4.5 ετων)?

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση να έχουμε!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

22 σχόλια:

  1. Τι όμορφη ιδέα να βάζεις τις μικρές σου από τόσο τρυφερή ηλικία στον χώρο της χειροτεχνίας! Τέλεια έγιναν τα αυγουλάκια και πολύ σωστά η μικρή ζουζούνα τα κόλλαγε όπως τής άρεσε!!
    Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα Σωτηρία, σε σένα και την οικογένειά σου. Φιλιά :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ Δήμητρα! Μάλλον υπάρχει το "μικρόβιο" μέσα μας και ψάχνουμε τρόπους να το εκφράσουμε κι εγώ και ο συζυγός και οι μικρές ακολουθουν! Πραγματικα περνάμε πολυ ωραία οτάν κάνουμε έστω κι αυτά τα μικρά πραγματακια! Καλη Αναστάση και σε εσένα! Φιλιααα

      Διαγραφή
  2. Το ίδιο κάναμε κι εμείς ένα απόγευμα αυτήν την εβδομάδα, μόνο που αντί για χαρτάκια κολλήσαμε καλαμάκια που τα κόβαμε σε διάφορα μεγέθη. Ο "μεγάλος" αδερφός μάθαινε τον μικρό να χρησιμοποιεί το ψαλίδι. Πολύ γέλιο!! Απόδειξη πως δεν μας χρειάζονται ακριβά παιχνίδια για να περάσουμε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραία ιδέα και τα καλαμακια! Θα το δοκιμασουμε! Σίγουρα δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια άλλα γονεις να ασχολούνται μάζι τους δημιουργικά! Πόλλα φιλιααα

      Διαγραφή
  3. Χριστος Ανέστη!

    Τελειες ειναι τετοιες δραστηριότητες με τα μικρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη! Ευχαριστω πολυ! Μας αρεσουν και τις ευχαριστιομαστε! Φιλιααα

      Διαγραφή
  4. Σωτηρία μου να χαίρεσαι τα νεράιδα και σου, η δική μου είναι 2,αλλά μια στιγμή δεν κάθεται ησυχη, ακόμα δεν τολμώ να κάνω πολλά πράγματα μαζι τγς, αλλά πολύ θα ήθελα... Τα κορίτσια σου συνεργάστηκαν άψογα μπράβο για το αποτέλεσμα και τον χρόνο που περάσατε οι 3 σας!!!Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ Ίρις μου! Κι εσύ να χαίρεσαι τη ζουζουνα σου! Η μεγάλη κόρη μου ηταν πολυ ζωηρή στα 2 της αλλά τώρα είναι πολυ πιο ήσυχο και συνεργασιμο παιδάκι (ναι υπάρχει ελπίδα!). Αντίθετα η μικρή κόρη μου είναι πιο ήσυχο παιδάκι και μεγαλώνει πολυ γρήγορα αντιγραφοντας την μεγαλη! Πολλά φιλιααα

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Σωτηρία! Βλέπω τα περάσατε ωραία το Πάσχα! Είναι ωραίες αυτές οι δημιουργικές χειροτεχνίες με τα παιδιά και τα βοηθούν πολύ στην εσωτερική έκφραση αλλά μαθαίνουν και να συνεργάζονται όπως λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελευθερια μου! Παντα περνάμε καλά οτάν κάνουμε χειροτεχνίες ειδικα τώρα που η μικρή αντιλαμβάνεται περισσότερα πραγματα! Πολλά φιλια!

      Διαγραφή
  6. Σωτηρία Χριστός Ανέστη και να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τα κορίτσια σου! Σου έχω ένα βραβείο:
    http://fairywo-mom.blogspot.gr/2015/04/liebster-awards.html#links
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Βέρα μου! Κι εσύ να χαιρεσαι την οικογένεια σου! Ευχαριστώ πολυ για το βραβείο! Φιλιααα

      Διαγραφή
  7. Soooo lovely! Thant's a nice thing to to with little beauties!
    Happy time and thank you so much for your visit. Wonderful to have you around
    Elisabeth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΑΖ ..ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη! Κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένεια σου! Ευχαριστουμε πολύ! Φιλια

      Διαγραφή
  9. Αχ μου θυμισε ενα κολαζ στην εκτη δημοτικου. Από τα λιγα πραγματα που θυμάμαι στα καλλιτεχνικά. Μαλλον μου αρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, κι εγώ συχνα θυμάμαι τα σχολικά μου χρόνια! Πολλά φιλια Μαρια μου!

      Διαγραφή
  10. Χαίρομαι που διαβάζω τόσο όμορφες δραστηριότητες!! Θα δοκιμάσω κι εγώ το κολάζ με την κόρη μου!! Τα μικρά θα το κατευχαριστήθηκαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κατευχαριστηθηκαν δε λες τίποτα! Και το κόψιμο των χαρτιών και το κόλλημα και ολά! Δοκίμασε το και σίγουρα θα της αρέσει! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή