Σούπα κίτρινης κολοκύθας με τσιπς από μπεικον



Καλημέρα και καλή τελευταία εβδομάδα του χρόνου! Ελπίζω να περάσατε πολύ πολύ όμορφα και ξεκούραστα! Σήμερα σας έχω μία συνταγή που λάτρεψα! Τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν ολοένα και περισσότερο οι σούπες. Αν και στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο στην κεντρική Ευρώπη, που λόγω κρύου μια σουπίτσα είναι απαραίτητη, τώρα τελευταία βρίσκω όλο και πιο ενδιαφέρουσες σχετικές συνταγές, όπως η παρακάτω που σας την προτείνω για πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι ή απλά για ένα ελαφρύ βραδινό μπροστά στο τζάκι.

σούπα με κίτρινη κολοκύθα
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το περιοδικό ΑΒ Food Stories, Χριστουγεννιάτικο τεύχος 2014

Πάμε να δούμε τα υλικά για 4-6 άτομα,
1 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα
1 1/2 λίτρο νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπέικον, λίγα κρουτόν και λίγη κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα

Αρχικά βάζουμε τα κομμένα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα επάνω και τα ψήνουμε στο grill για 20-25 λεπτά στους 160c. Τα γυρίζουμε με τη φλούδα προς τα επάνω, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180c και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη. Δεν μας ανησυχεί εάν καεί η φλούδα γιατί θα την αφαιρέσουμε. Αφήνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.

σούπα με κίτρινη κολοκύθα

Ταυτόχρονα, έχουμε βάλει τις φέτες πατάτας και το καρότο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το κύμινο και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 30 λεπτά). Όταν κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
Προσθέτουμε και την ψημένη κολοκύθα και την χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όπως μας αρέσει. Ελέγχουμε την υφή της σούπας και αν βγαίνει σφιχτή σαν πουρές, προσθέτουμε λίγο νερό.
Τέλος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα μας σε μικρά μπολ και γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος, τσιπς από μπέικον και λίγα κρουτόν.

σούπα με κίτρινη κολοκύθα

 Καλή μας όρεξη!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες ,