Πράσινη σαλάτα με σταφύλι και χαλούμι




Καλημέρα και καλή εβδομάδα με μια δροσερή, δυναμωτική, χορταστική και πανεύκολη πράσινη σαλάτα, με σταφύλια και χαλούμι! Τα σταφύλια είναι στην εποχή τους στην εκπνοή του καλοκαιριού και καλύτερος μήνας για να τα απολαύσουμε είναι ο Σεπτέμβρης. Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C και είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (κυρίως τα κόκκινα σταφύλια). Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σταφύλια, πάμε να τα βάλουμε και στη σαλάτα μας!

Υλικά
Πράσινη σαλάτα για 4 άτομα
150 γρ. πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι (ή και κόκκινα σταφύλια αν θέλετε)
250 γρ. χαλούμι
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 κ. σούπας μέλι
λίγο θυμάρι ξερό ή φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανακατεύω στο multi το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι.


Βάζω στο μπολ μου τη πράσινη σαλάτα, ρίχνω λίγο αλάτι και το σταφύλι.


Ψήνω ελαφρώς στη σχάρα του φούρνου το χαλούμι και το βάζω πάνω στη σαλάτα. Περιχύνω με τη σάλτσα, πασπαλίζω με θυμάρι και τρίβω με το μύλο λίγο πιπέρι.








Σερβίρω αμέσως.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγα παξιμάδια και λιαστή ντομάτα για έξτρα γεύση.
Παρόμοια εκδοχή της συνταγής εδώ.
Καλή απόλαυση!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες ,