Παίζουμε με χάντρες που σιδερώνονται!Καναμε τα μπάνια μας, απολαυσαμε το καλοκαιρακι όσο περισσότερο μπορούσαμε, ανανεώθηκαμε, πήραμε δυνάμεις για το επόμενο διάστημα! Ολα τα παραπάνω σημαίνουν διακοπές τέλος (για την ώρα)! Έτσι, σιγά σιγά προσπαθούμε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας, να περνάμε όμορφα και να παίζουμε!
Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στην Ελλάδα το παιχνίδι αυτό με τις πολύχρωμες χάντρες που αρέσει πολύ στα παιδιά και τα βοηθάει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
Πρόκειται για διάφορα kit (όπως το εικονιζόμενο για παράδειγμα), που περιλαμβάνει χάντρες πλαστικές σε διάφορα χρώματα (μοιάζουν όπως λέει η κόρη μου με κοφτό μακαρονακι!),  ένα ταμπλό για να τις τοποθετείς, μία μικρή αφίσα με σχέδια σε τελείες και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Φυσικά υπάρχουν και ταμπλό με συγκεκριμένα σχέδια που απλά τοποθετείς τις χάντρες όπως θέλεις (πχ το κοριτσάκι παρακάτω).


Τοποθετούμε το ταμπλό πάνω στην αφίσα και το σταθεροποιούμε με λίγη ταινία. Επειτα το παιδί βάζει πάνω στο ταμπλο τις χάντρες με το συγκεκριμένο χρώμα.


Για τη μεγάλη μου ζουζούνα (σχεδόν 5 ετων) είναι πλέον εύκολο παιχνίδι αλλά απαιτεί συγκέντρωση, λεπτές κινήσεις και υπομονή.


Όσο για τη μικρή ζουζούνα μου (28 μηνών) μπορω να πω οτι δυσκολεύεται αλλά δεν τα παρατάει! Το σίγουρο είναι ότι τη βοηθάει να εξασκήσει τη λεπτή κινητικότητα των δακτύλων της, μαθαίνει τα χρώματα καθώς της δείχνω μια χαντρα και της ζητάω να μου βρει χάντρες με το ίδιο χρώμα και επισης μαθαίνει να συγκεντρώνεται. Εννοείται ότι τη βοηθάω και την ενθαρρύνω, το ίδιο και την μεγάλη αν χρειαστεί!


Όταν το παιδί ολοκληρώσει το σχέδιο με τις χάντρες του, τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το σιδερώνουμε για 15-20΄΄ και έτοιμο, οι χάντρες κολλάνε μεταξύ τους και το σχέδιο σταθεροποιείται. Φυσικά τη διαδικασία με το σίδερο την κάνουμε μονο εμείς και σε καμια περίπτωση τα παιδιά. Το συγκεκριμένο kit έχει και μια αφίσα που απεικονίζει έναν βυθό για να τοποθετήσουμε τα ψαράκια μας όταν τα ολοκληρωσουμε!


Για την ώρα έχουμε φτιάξει μόνο ένα ψαράκι για την αφίσα-βυθός, αλλά και ένα κοριτσάκι.Σας το προτείνω γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι αρέσει πολύ στα παιδια μου, απασχολούνται (ακόμα και η μικρή) για αρκετή ώρα και τα βοηθάει στην ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων τους. Μπορείτε να φτιάξετε άπειρα σχέδια ανάλογα με τη φαντασία του παιδιού η τη δική σας. Μια ιδεα που "κυκλοφορει" πολυ στο internet ειναι να φτιαξουμε σουπλα! Θα το βρείτε εύκολα σε αρκετά καταστήματα με παιχνίδια.
Επίσης, σχετικές ιδέες με αυτές τις χάντρες, αλλα κυρίως για μεγαλους, δίνονται και στο αγαπημένο blog In my closet.
Καλη επάνοδο και καλή εβδομάδα σε ολους!
Πολλά φιλιά!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,