Παιχνίδια του αυτοκινητου

Καλοκαιράκι για τα καλά και οι βόλτες ολοένα και πυκνώνουν! Κάποιοι τυχεροί έχουν ηδη παει διακοπές ενώ άλλοι περιμένουν τον πολύτιμο μήνα Αύγουστο για να πάνε επιτέλους διακοπές! Σε κάθε περιπτωση, ειτε πρόκειται για διακοπές, ειτε για μικρές αποδρασεις, βολτες, κτλ, περνάμε περισσότερες ώρες στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα να σας δώσω μερικές ιδέες για να είναι η διαδρομή με τα παιδιά σας (μικρά και μεγαλουτσικα) πιο ευχάριστη!

πηγη


Αγαπημένο μας οικογενειακό παιχνιδι στο αυτοκινητο είναι να φτιάχνουμε τις δίκες μας ιστορίες-παραμυθια! Δηλαδη ξεκινάει ας πουμε η μαμά και λεει  μια προταση. Για παραδειγμα, μια μέρα πήγαμε με το μπαμπά εκδρομή στο δασος και εκεί συναντησαμε... στο σημείο αυτό καλείται το παιδι η κάποιος μεγάλος να αφήσει τη φαντασία του ελευθερη και να συνεχισει με μια δικη του φραση. Ετσι, λεγοντας απο μια φράση ο καθένας δημιουργούμε μια διασκεδαστικη ιστορία με μέση, αρχή και τελος!
 Δοκιμαστε το και θα εντυπωσιαστειτε απο την πλούσια φαντασία των παιδιών! Επίσης, θα πάρετε μια ιδέα για το πως αντιλαμβάνονται τη φυση, το χώρο, το χρονο και γενικότερα τον κοσμο!


πηγη

Το επόμενο παιχνιδι που παίζουμε στο αυτοκίνητο είναι η αγαπημένη λεξη των μικρών παιδιών: γιατί?
Συγκεκριμενα, κανει καποιος μια ερώτηση όπως για παράδειγμα, γιατί η θάλασσα είναι μπλε ή γιατί βγαίνει το ουράνιο τόξο ή γιατί ο ηλιος κρύβεται το βράδυ, κ.α. Λέμε όλοι την άποψη μας και στο τέλος ο γονιός λέει το σωστο. 
Έχει παρα πολυ πλάκα να ακούσετε τις απαντήσεις των μικρών παιδιών και θα εκπλαγείτε με τις γνώσεις που έχουν τα πιο μεγαλα παιδιά!

πηγη

Ενα ακομα παιχνιδι μας είναι να βρισκουμε λέξεις με διπλή έννοια. Για παράδειγμα: βάζω και βάζο, πιάνω και πιάνο, κορίνα (αντικείμενο) και Κορίνα (όνομα), καρπός δέντρου και καρπός χεριού, χείλια (προσώπου) και χιλια (αριθμός) και ενα σωρό αλλες τέτοιες λέξεις. Το παιχνιδι αυτό προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και αποσκοπεί κυρίως στο να ξεχωρίσουν καποιες έννοιες.

πηγη

Τέλος, παντα μετα απο καθέ βόλτα, εκδρομή, ταξίδι λέμε την καλύτερη και χειρότερη στιγμη μας. Έτσι μαθαίνουμε καλυτερα ο ένας τον άλλο και επισημαίνουμε στα παιδιά κάποια πραγματα που δεν μας αρέσουν στη συμπεριφορα τους και προτεινουμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης. 
Για παράδειγμα, καλυτερη στιγμη της βόλτας μας ηταν οταν παιξαμε όλοι μάζι επιτραπέζιο παιχνιδι και γελαγαμε, ενω χειρότερη ηταν όταν ήθελες το παιχνιδι της αδερφής σου και τραβώντας το εκείνη έπεσε και χτύπησε, θα μπορουσες ίσως να της το είχες ζητήσει ευγενικά.

πηγη

Φυσικα, το πιο αγαπημένο μας παιχνιδι απο όλα εξακολουθει να είναι οι λάθος ιστορίες μας για τις οποίες σας είχα μιλήσει εδω!
Να έχετε ευχάριστες διαδρομές!
Φιλιααα!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου  χωρίς άδεια)

Ετικέτες , ,