Ζωγραφίζουμε με σφραγίδες απο πατατες


Τι πιο ωραίο από το να περνάς το απόγευμα σου με χρώματα και σχέδια! Να βάζεις στα χέρια σου δαχτυλομπογιες και να χρωματίζεις εικόνες, να φτιάχνεις μικρά "έργα τέχνης" (που λέει ο λόγος)!!!Οκ, περιγράφω το ιδανικό απόγευμα της μεγάλης μου ζουζουνας που λατρεύει να βουτάει τα δαχτυλάκια της στις χρωμομπογιες και να γεμίζει τα χαρτιά της με λογής λογής σχέδια!
Έτσι, για να έχουμε ένα διαφορετικό χρωματιστο απόγευμα σκέφτηκα να φτιάξω σφραγίδες από πατάτες! Πώς?


Πήρα δυο πατάτες , τις έπλυνα καλά, τις σκούπισα, τις έκοψα στη μέση και πίεσα πάνω σε κάθε κομμάτι από ένα κουπ πατ. Εκοψα γυρώ γύρω με το μαχαίρι το κομματι που περίσσευε και έτοιμες οι νέες μας σφραγίδες!!!


Είχα ήδη ετοιμάσει μερικά σχέδια σε χαρτιά (λουλουδάκια, αυγουλακια, καρδουλες, πεταλούδες). Σε ένα πλαστικό πιατάκι έβαλα χρώματα και ξεκινήσαμε!


Στην αρχή η ζουζουνα μου βουτούσε τη σφραγίδα στο πιάτο με τα χρώματα αλλά έτσι έμενε μεγάλη ποσότητα χρώματος στη σφραγίδα και δεν ήταν εύχρηστη. Έτσι καταλήξαμε να βουτάει το δάχτυλο της στα χρώματα και να αλοίφει την επιφάνεια της σφραγίδας.

Διακοσμήσαμε τα λουλουδάκια...


Τις καρδούλες...


Τα αυγουλάκια...


Τις πεταλούδες...


Γεμίσαμε όλα μας τα χαρτιά με σχέδια και χρώματα...Έτσι καλωσορίσαμε την άνοιξη στο σπίτι μας!
Καλό μήνα σε όλους μας!


Tip: Αφού τελειώσει το παιχνίδι μπορούμε να ξεπλύνουμε τα χρώματα και να φυλάξουμε τις πατατο-σφραγίδες μας στην κατάψυξη μέχρι την επομένη φορά που θα τις χρειαστούμε!


(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)
Ετικέτες , ,