Μπισκοτάκια βρώμης με σοκολατα

Μερικά κυριακάτικα απογεύματα είναι τόσο μα τόσο ανιαρα!
Εκεί που εχεις περάσει μια ήρεμη Παρασκευη, ενα εκπληκτικό Σάββατο με φιλους και όμορφες οικογενειακές στιγμές, έρχεται η Κυριακή να σου θυμίσει τις σκοτουρες σου, τις υποχρεώσεις σου και όλα όσα πρεπει να οργανώσεις για την εβδομαδα που ακολουθει! 



Κάπως έτσι ηταν λοιπον το χθεσινο μου κυριακάτικο απόγευμα! Και εχοντας δυο πιτσιρικια που
ανάρρωσαν απο ιωση, δηλαδή με συσσωρευμενη ενέργεια, η πρωτη μου σκεψη ηταν: καμιά προετοιμασία για αύριο, περνουμε τα παιδία και βολταρουμε! Ελα όμως που ο παιδιατρος συνέστησε ξεκούραση! Κι αυτό γιατί η ιωσουλα που πέρασε η μεγάλη μου ζουζουνα την ''χτύπησε'' στο ποδι! Ναι, καλά ακουσες! Υπάρχει ιωση που ως επιπλοκή εμφανίζει πόνο η' ενόχληση στην μηροβουβωνικη χώρα! Εντάξει, δεν είναι κάτι σοβαρό, άλλα πεισε εσύ το τετράχρονο να μην τρέχει και χοροπηδά, άλλα να καθίσει να παιξει ηρέμα και ησυχα! Τι κι αν πονάει, το τρέξιμο δεν σταματάει! Τι λέω τώρα!
Με αυτές τις σκέψεις, κι αφού το πήρα απόφαση οτι θα μείνουμε σπίτι για να ξεκουραστεί (υποτίθεται) η μεγάλη ζουζουνα, σκεφτηκα να κάνουμε κάτι που της αρέσει. Μαγειρική! 
Θυμηθηκα λοιπον την συνταγή της Ερμιονης και σας την παραθέτω.

Υλικά για περιπου 32 μπισκότα
200γρ βουτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
140γρ καστανή ζάχαρη
2 μεγαλα αβγα
160γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ νιφάδες βρώμης
200γρ σοκολάτες σε σταγόνες (εβαλα νιφάδες σοκολάτας)
80γρ γάλα


Με το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα χτυπησαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθεσαμε τα αβγά και χτυπησαμε λίγο ακόμα. Χαηλωσαμε την ταχύτητα και προσθεσαμε το αλεύρι.  Έπειτα προσθεσαμε τη βρώμη, τη σοκολατα και το γάλα και το πανυγήρι ξεκίνησε! Ανακατεψαμε με τα χερια!






Ηταν μεγάλη απόλαυση!



Στρωσαμε με λαδοκολλα ενα μεγαλο ταψί και ξεκινήσαμε το πλασιμο!





Γεμισαμε το ταψί μπαλιτσες και ψησαμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για περιπου 20 λεπτα.


Και έτοιμα τα μπισκοτάκια μας!



 Τελικά μάλλον δεν ηταν και τόσο ανιαρο απόγευμα...


Ετικέτες ,